Evenementen

U Create 'Doctor + Designer Crossover Conference'

U Create 'Doctor + Designer Crossover Conference'

2016-06-07

Op 7 juni 2016 neemt U CREATE je graag mee in de ontwikkelingen die de zorg en de creatieve industrie verbinden. Tijdens onze Doctor+Designer Crossover Conference leggen we de lat een stuk hoger: we spreken niet alleen over de mogelijkheden die een samenwerking tussen zorgprofessionals en designers bieden. We starten nieuwe initiatieven en laten zien dat innovatie binnen ieders handbereik ligt.

Lees verder
Exposure '16 'Whats Next'

Exposure '16 'Whats Next'

2016-06-23

Graag nodigen wij je uit voor de feestelijke opening van de eindexpositie van HKU Games en Interactie en HKU Muziek en Technologie op 23 juni om 17:00 uur. Met sprekers, performers, borrel en lekker eten!

Lees verder
Cross Care Cafe: Kwetsbare ouderen, verleden tijd?

Cross Care Cafe: Kwetsbare ouderen, verleden tijd?

2015-04-08

Tijdens deze conferentie werd er ingegaan op de vraag hoe je zo goed mogelijk oud kunt worden. Het doel van de middag was tweeledig: enerzijds om de deelnemers te inspireren met nieuwe gezichtspunten en anderzijds om een gezamenlijke ambitie voor de regio Gooi en Vechtstreek te formuleren als het gaat om de aanpak van kwetsbare ouderen.

Lees verder

Cross Care Cafe: Verbind je buurt

2014-03-20

Inspiratie. Daar ging het om op 20 maart in de brasserie van zorgorganisatie Inovum in Kortenhoef. Economic Board Utrecht en iZovator organiseerden daar namelijk een bijeenkomst vol met voorbeelden van buurtinitiatieven met actieve burgers die mensen uit de buurt verbinden.

Lees verder

Cross Care Cafe: Consumententechnologie in woningen van de toekomst

2014-09-25

Op donderdag 25 september jl. vond het Cross Care Café ‘Consumententechnologie in woningen van de toekomst' plaats in het restaurant van zorginstelling Amaris, Zuiderheide in Hilversum. Dit Cross Care Café werd gezamenlijk georganiseerd door iZovator en de Kamer van Koophandel.

Lees verder

Handylegs wint de iZovator Award 2013 met het beste innovatieve idee voor de zorg

2013-11-14

Meycare heeft met het innovatieve idee Handylegs op 14 november de iZovator Award 2013 gewonnen. Gaston Crolla, manager regiostimulering van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, overhandigde de prijs aan Cynthia von Meijenfeldt, directrice van Meycare uit Bussum. Met de HandyLegs kan men zelfstandig zijn of haar steunkousen aan- en uittrekken. Zo heeft men geen hulp meer nodig van de thuiszorg en kan men zijn eigen tijd indelen. Naast de eer ontving de winnaar de iZovator Award (een kunstwerk gemaakt door mensen met een visuele beperking), een financiële bijdrage om het winnende idee ten uitvoer te brengen, een jaar lang exposure via het netwerk van iZovator en advies van onder meer de Kamer van Koophandel.

Lees verder
iZovator Award 2012 voor Moodbot

iZovator Award 2012 voor Moodbot

2012-11-15

Op 15 november vond de uitreiking van de iZovator Award 2012 plaats in het Raadhuis van Hilversum. De vijf finalisten vertelden vol passie over hun innovatieve ideeën voor de zorg. Maar, er kan er maar een de winnaar zijn van de Kip. En dat is Moodbot van Altrecht en de HKU geworden! Het idee Ambulance Dichtbij van studenten van de Hogeschool Utrecht kregen het Ei als aanmoedigingsprijs, omdat zij een heel goed concept bedacht hebben dat veel losmaakte bij de jury.

Lees verder

Vinni wint iZovator Award 2011

2011-11-24

Vinni heeft op 24 november de iZovator Award 2011 gewonnen met het beste innovatieve idee voor de zorgeconomie. Voor het 3e opeenvolgende jaar werd onder grote belangstelling de iZovator Award uitgereikt. Juryvoorzitter Gaston Crolla, van de Kamer van Koophandel, overhandigde de prijs aan Femke van Drooge en Hilde de Wit, uitvinders van Vinni bij het ROC van Amsterdam/MBO College Hilversum in Hilversum.

Lees verder

iZovator Award 2010 voor Small Bite

2010-01-15

Op maandag 15 november vond in Amaris Zuiderheide in Hilversum de uitreiking van de iZovator Award 2010 plaats. Het was Small Bite die dit jaar de award in de wacht mocht slepen en daarmee in de voetsporen trad van SilverFit, de winnaar van de eerste editie in 2009. Mede-finalisten Mobiele verhalentafel en Join-the-Game mochten met een 2e en 3e prijs naar huis. Trendwatcher Adjiedj Bakas gaf in de keynote presentatie zijn visie op de toekomst van de gezondheid.

Lees verder
Cross Care Café 4 oktober 2016 'Dementievriendelijk nu!'

Cross Care Café 4 oktober 2016 'Dementievriendelijk nu!'

2016-10-04

Als dementievriendelijke regio draagt de Gooi en Vechtstreek actief bij aan het ZonMW-project FIT, dat gericht is op passende ondersteuning voor langer thuis wonen van mensen met dementie. Kennisinstellingen, media- en technologiebedrijven, zorgorganisaties en gemeenten in de Gooi en Vechtstreek werken samen in dit unieke project tussen de topsectoren Life Sciences & Health en Creatieve Industrie.

Lees verder


Agenda

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland dus houdt u onze agenda in de gaten.