Cross Care Cafe: Verbind je buurt

20 maart 2014

Inspiratie. Daar ging het om op 20 maart in de brasserie van zorgorganisatie Inovum in Kortenhoef. Economic Board Utrecht en iZovator organiseerden daar namelijk een bijeenkomst vol met voorbeelden van buurtinitiatieven met actieve burgers die mensen uit de buurt verbinden.

Iedereen woont ergens in een wijk of buurt en 87% van de 50-plussers geeft aan graag betrokken te blijven bij de maatschappij. Tevens geeft men aan graag eigen regie houden tot op hoge leeftijd. Op vele plekken in Nederland ontstaan buurtinitiatieven die doorgroeien naar community's en soms buurtondernemingen worden. Actieve burgers nemen zelf het initiatief om de buurt aan elkaar te verbinden of men sluit zich aan bij een initiatief. Er worden bijvoorbeeld gezamenlijk diensten, zorg of energie ingekocht. Tijdens de inspiratiebijeenkomst kwamen voorbeelden uit het hele land aan bod die burgerkacht versterken.

Organisatieadviseur Gerard Bosman opende de bijeenkomst door te zeggen dat het doel van zowel iZovator (in de Gooi- en Vechtsteek) als de EBU (voor de regio Utrecht) is om zorg, duurzaamheid, innovatie en economie met elkaar te verbinden. En dat daar deze middag ook een opdracht lag voor de aanwezigen: verbind je buurt! En hoe zijn dan aspecten zoals duurzaamheid, bedrijvigheid, zorg en innovatie daarbij van belang. Hoe zorg je dat mensen niet worden weggezet? Welke rol heeft technologie in de civil society?

Lees hier het hele verslag

Deelnemers
Agenda

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland dus houdt u onze agenda in de gaten.