MOUNT Software wint Zorg Innovatie Award 2016

21 maart 2016

De prijs
Na een voorselectie op alle inzendingen kwamen de bedenkers van de vijf overgebleven ideeën pitchen in de Wesselzaal van Tergooi locatie Hilversum. Voorafgaand aan de uitreiking gaf Jeroen Crasborn zijn visie over het belang van innovatie in de gezondheidzorg. Het publiek luisterde en keek aandachtig naar de pitches omdat zij later ook hun stem konden uitbrengen.
De winnaar ontving naast de Zorg Innovatie Award (een kunstwerk gemaakt door mensen met een visuele beperking), een geldbedrag als bijdrage om de innovatie ten uitvoer te brengen. Daarnaast biedt iZovator de winnaar gelegenheid voor exposure via haar netwerk.

Het juryrapport
De jury voor de Zorg Innovatie Award werd dit jaar voorgezeten door Linze Dijkstra (partner bij Health Innovations). De jury bestond verder uit Jeroen Crasborn (senior adviseur zorgstrategie bij Achmea), Danielle Poels (lecturer Management in de zorg aan de Hogeschool Utrecht), Eline van Slobbe-Bijlsma (anesthesioloog-intensivist en lid Medisch Specialistische Raad in Tergooi) en Julia Foekema (adviseur ondernemersondersteuning bij de Kamer van Koophandel). De jury koos het idee MOUNT Keuzehulpen vanwege het feit dat de innovatie behoorlijk goed is doorontwikkeld. Daarnaast ondersteunt het idee de patiëntparticipatie waarin de patiënt meer betrokken raakt bij de uiteindelijke behandelkeuze. "Uiteraard ben ik heel blij. Het prijzengeld zullen we gebruiken om verder te testen met patiënten en artsen. Dit is een kroon op ons werk!", aldus Renske de Bruine, co-founder MOUNT.

Aanmoedigingsprijs
Er was tevens een aanmoedigingsprijs voor één van de vijf medefinalisten, namelijk voor de studenten van de Hogeschool Utrecht met de VoiceOfMedicine, afgekort VOM. Het idee bedacht door een groep studenten van de opleiding Management in de Zorg, is een applicatie waarbij je de belangrijkste punten van een bijsluiter van een medicijn in audiovorm kunt vinden en kunt beluisteren.

De overige drie genomineerden werden geprezen om hun innovatieve ideeën en inzet om de zorg te verbeteren en zelfstandigheid van mensen te vergroten. De vijf finalisten werden gekozen uit 12 inzendingen en waren allen van hoog niveau.

Bekijk hier de aftermovie van de uitreiking!Agenda

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland dus houdt u onze agenda in de gaten.