Strijden om de Zorg Innovatie Award 2016

14 maart 2016

Op zaterdagmiddag 19 maart a.s. wordt voor de zevende keer de Zorg Innovatie Award uitgereikt aan de finalist met het beste en meest innovatieve idee voor de zorg. De uitreiking is van 14.30 uur tot 16.00 uur met aansluitend een netwerkborrel en vindt plaats in de wesselzaal van Tergooi in Hilversum. Uit de tientallen inzendingen zijn vijf innovaties genomineerd.


De vijf finalisten zijn: 
• De Reis van Vijf - De Reis van Vijf
Een piratenspel voor kinderen met eetproblemen om een positieve associatie rondom voeding te ontwikkelen en de kinderen zo te leren met plezier gevarieerd te eten.
• Dinst - Dinst
Een platform dat lokale professionals vergelijkt en screened die diensten bieden aan senioren en ouderen. Daarnaast maakt Dinst het mogelijk om via internet gemakkelijk betrouwbare diensten aan huis te boeken. 
• MOUNT Keuzehulpen - MOUNT software
MOUNT brengt artsen en patiënten dichter bij elkaar bij het maken van een medisch beslissing. MOUNT deelt het spreekkamer gesprek op in geautomatiseerde stappen, zodat de patiënt voorbereid en ondersteund door het proces wordt geleid. Voor artsen betreft het een instrument dat het keuzeproces van de patiënt inzichtelijk maakt.
• ThuisHuis - Stichting Thuis in Welzijn
Het Thuishuisproject, ‘gerund' door vrijwilligers, bestaat uit twee delen. Het Thuishuis, een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen en het Thuisbezoek waarin vrijwilligers ook actief zijn in de betreffende buurt/wijk bij dezelfde doelgroep.
• VOM - Novelty (HU studenten)
VOM is een applicatie waarbij je de belangrijkste punten van een bijsluiter van een medicijn in audiovorm kunt vinden en kunt beluisteren.

 

Locatie en programma:
De Zorg Innovatie Award vindt plaats in de Wesselzaal van Tergooi in Hilversum. 
Adres: Van Riebeeckweg 212, 1213 XZ Hilversum. 
Datum: Zaterdag 19 maart a.s.
Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur

Het programma ziet er als volgt uit:
14.00 uur Inloop
14.30 uur Opening door de dagvoorzitter. Doret Brandjes, iZovator
14.35 uur Presentatie Zorg Innovatie - Jeroen Crasborn, Achmea
14.50 uur Pitch 1 t/m 5
15.40 uur Korte pauze 
15.50 uur Uitreiking
16.00 uur Einde - Netwerkborrel

Jury
De onafhankelijke en deskundige jury, met als voorzitter Linze Dijkstra van Health Innovations beoordeelt de ideeën van de genomineerden op basis van mate van innovativiteit, schaalbaarheid, doelmatigheid en praktische uitvoerbaarheid op de korte termijn. De samenstelling van de jury ziet er als volgt uit:
• Linze Dijkstra, Partner bij Health Innovations (dagvoorzitter)
• Jeroen Crasborn, Senior adviseur zorgstrategie bij Achmea divisie Zorg & Gezondheid
• Danielle Poels, Lecturer/trainer bij de Hogeschool Utrecht opleiding Management in de Zorg
• Eline van Slobbe Bijlsma, anesthesioloog-intensivist en lid Medisch Specialistische Raad in Tergooi.
• Julia Foekema, Adviseur ondernemersondersteuning bij de Kamer van Koophandel


Geïnteresseerden die bij de uitreiking aanwezig willen zijn kunnen zich gratis aanmelden via onze website www.izovator.nl.

Te gast in Tergooi 
iZovator is op uitnodiging van de Gezondheidsstudio te gast op de open dag van Tergooi in Hilversum voor de uitreiking van de Zorg Innovatie Award. Het hosten van de uitreiking van de Zorg Innovatie Award past goed bij de ambitie van Tergooi om in samenwerking met regionale partners te werken aan een gezonde(re) regio en doorlopend te ontdekken hoe zorg beter kan. De Gezondheidsstudio is een initiatief van Tergooi om de gezondheid in de regio Gooi en Vechtstreek te bevorderen en is goed vertegenwoordigd op de open dag in Tergooi. Naast de Gezondheidsstudio zetten ook verschillende interessante (zorg)afdelingen van Tergooi de deuren open. Op zaterdag 19 maart is het publiek tussen 11:00 en 15:00 uur welkom op beide locaties van Tergooi.

Meer informatie over de open dag vindt u op www.tergooi.nl/opendag2016 en meer informatie over de Gezondheidsstudio vindt u op www.tergooi.nl/gezondheidsstudio. U kunt de Gezondheidsstudio een mail sturen via gezondheidsstudio@tergooi.nl of bellen via T 088 753 21 03.Agenda

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland dus houdt u onze agenda in de gaten.