Uitnodiging inspiratiesessie en hackathon 'de mens zien bij dementie'

01 november 2016

Uitnodiging HACKATHON 10 november en 2 december 2016 

‘DE MENS ZIEN BIJ DEMENTIE’ 

Wij nodigen u van harte uit voor de Hackathon en Inspiratiesessie. 

Inspiratiesessie: donderdag 10 november 2016,16:00-19:00 
Dr. Sarphatihuis, Roetersstraat 2 te Amsterdam 

Mensen met dementie en hun mantelzorgers blijven het liefst zo lang en prettig mogelijk thuis wonen. Maar krijgen ze hiervoor voldoende steun van producten en diensten die bij hun wensen passen? 

Ben Hammer (Lid Raad van Bestuur HilverZorg) en Freek van ’t Ooster (directeur van iMMovator) gaan met deskundigen het gesprek aan over dit onderwerp. In de eerste ronde zitten aan tafel o.a. Natasja de Knecht (AMSTA) en Franka Meiland (VUmc) om te praten over het leven met dementie en de bijbehorende vragen en behoeftes. In de tweede ronde spreken zij met o.a. Jacqueline Rempt (eigenaar Dementie-Winkel.nl) en Pier Tholen (directeur Brevidius) over het aanbod van hulpmiddelen en hoe lastig het is om het aanbod bij de doelgroep te krijgen. 

Tijdens deze inspirerende tafelgesprekken brengen we de wereld van vraag en aanbod bij elkaar. Het doel: inzichten opdoen en deze inspiratie vertalen naar een doelgerichte, creatieve en innovatieve hackathon. 

HACKATHON: vrijdag 2 december 2016, 9:30-21:30 
Digital Life Lab HvA, Wibautstraat 2-4 te Amsterdam 

De missie van de hackathon is het samen bouwen van een innovatieve ‘fit’ tussen vraag en aanbod. Teams werken aan een keuzehulp die mensen die leven met dementie in contact brengt met de hulp en middelen die ze zoeken. 

De dag staat in het teken van innovatief denken, samen leren en het uitwerken van creatieve prototypes. 

Om dit te faciliteren zullen er experts uit allerlei verschillende domeinen aanwezig zijn. Wetenschappers, zorgverleners, creatieve geniën en software ontwikkelaars denken mee. 

Na een dag vol creatieve oplossingen zal de avond in het teken staan van inspiratie, stimuleren en overtuigen. Oplossingen worden gepitcht en beoordeeld door een expertjury. Het team met de beste oplossing krijgt de kans om het product verder te ontwikkelen met hulp van een technologisch consult bij TNO. 

Raakt u geïnspireerd door dit thema? Wilt u meedenken over een creatieve oplossing? Geef u dan snel op via Marian Schoone (marian.schoone@tno.nl) 

De volledige uitnodigingAgenda

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland dus houdt u onze agenda in de gaten.