Alledaagse hulp voor je lichaam

We moeten het ons hele leven met ons lichaam doen. Dat is best een bijzonder gegeven, gezien het feit dat mensen soms wel meer dan 100 jaar worden. Al die tijd doet je lichaam zijn best om je te kunnen voorzien in je ervaringen. Het naait zichzelf zo goed als mogelijk weer aan elkaar wanneer je je zeer hebt gedaan en probeert verder ook alle andere zaken intern bij te houden, zonder dat jij daar ook maar aan hoeft te denken. Maar soms kan ons lichaam wel wat hulp gebruiken. Door de jaren en al die ervaringen heen treedt er immers soms wat slijtage op. Op deze manieren help je jezelf en je lichaam een handje.

Goed zicht

Veel mensen krijgen op enig punt in hun leven last van verminderd zicht. Je hoofd probeert dit constant te corrigeren en dat kan flinke hoofdpijnen opleveren. Wanneer je denkt dat je zicht verminder is, is het handig om een afspraak te maken bij een oogarts. Die stelt meteen vast wat het probleem is en wat eraan gedaan kan worden. Vaak ga je daarna met lenzen of een bril naar huis.

Lach eens

Ook het gebit is vaak het slachtoffer van slijtage. Regelmatige tandartsbezoeken en goede hygiëne zijn soms niet genoeg. Bijvoorbeeld wanneer de kaken niet goed staan, kan dit behoorlijk pijn gaan doen op den duur. Een bitje of een beugel is soms de oplossing. Overleg met je arts wat voor jou werkt. Er is misschien meer mogelijk dan je denkt.

Scherp gehoord

Een ander veelvoorkomend kenmerk van slijtage is het feit dat we met de jaren minder scherp horen. Soms vallen hele delen van ons gehoor weg of worden klanken doffer. Bij Oog voor Oren hebben ze alles om te helpen. Van een audicien aan huis, die samen met jou kijkt naar een geschikte oplossing, tot een breed assortiment aan hulpmiddelen om een gegeven advies op te kunnen volgen. De meest voorkomende oplossing is vaak een gehoorapparaat in het oor. Hierdoor worden geluiden gefilterd en valt ruis vaak weg waardoor klanken scherper worden en beter te onderscheiden zijn.

Hulp en advies

Wanneer u het idee hebt dat een functie aan uw lichaam niet meer compleet werkt naar behoren, wanneer u er last van ervaart in het dagelijks leven, kan het nooit kwaad om een bezoekje te brengen aan een specialist. Deze kijkt samen met u naar het probleem en een passende oplossing. En die oplossing kan heel simpel zijn, zoals het aanschaffen van een gehoorapparaat. Zo’n klein apparaatje kan en enorme toevoeging zijn aan uw levenskwaliteit wanneer u het verschil (weer) hoort.