Bieden mondkapjes mij wel voldoende veiligheid?

Om de Corona pandemie te lijf te kunnen gaan hebben overheden van over de hele wereld ervoor gekozen om verschillende maatregelen door te voeren. Eén van deze maatregelen heeft betrekking tot het dragen van mondkapjes. Het dragen van dergelijke mondkapjes wordt niet alleen sterk aangeraden, daarnaast is het in bepaalde situaties zelfs verplicht. Verschillende landen hebben er wat dit betreft bijvoorbeeld voor gekozen om het dragen van mondkapjes te verplichten wanneer mensen ervoor kiezen om het openbaar vervoer te nemen. Ben jij ook van plan om één of meerdere mondmaskers aan te schaffen, maar stel je, je toch de vraag of deze je wel voldoende veiligheid zullen weten te bieden? In dat geval is het een aanrader om je even te verdiepen in de informatie hier op deze pagina! 

Een goede basishygiëne is erg belangrijk 

Om de kans op de verspreiding van het Coronavirus zo beperkt mogelijk te kunnen houden is het belangrijk dat iedereen een zo optimaal mogelijke basishygiëne hanteert. Dit betekent in eerste instantie het regelmatig wassen van de handen met water en zeep. Ben je onderweg en heb je niet de mogelijkheid om je handen te wassen? Dan wordt het aangeraden om gebruik te maken van een ontsmettingsmiddel. Deze zijn ook te koop in kleine flesjes die zeer eenvoudig mee te nemen zijn. Moet je niezen? Nies dan bij voorkeur in je ellebogen. Bovendien wordt het ook aangeraden om geen gebruik te maken van katoenen zakdoeken, maar van exemplaren die zijn gemaakt van papier. Uiteraard gooi je deze na gebruik weg. 

Welke mondkapjes moet je kopen?

Door rekening te houden met de bovenstaande aandachtspunten kom je reeds een behoorlijk eind. Er is echter meer. Ook mondkapjes spelen zeker en vast hun rol in het voorkomen van een besmetting met het Coronavirus… althans wanneer er gebruik wordt gemaakt van de juiste exemplaren. Je hebt het ongetwijfeld wel in het nieuws gehoord, maar er werden door verschillende overheden van meerdere landen grote bestellingen mondmaskers teruggestuurd omdat ze niet afdoende bescherming bleken te bieden. Heel wat mondmaskers die afkomstig waren uit China werden teruggestuurd omdat ze uitsluitend een bepaalde bescherming bleken te bieden tegen luchtvervuiling. Wil je dus met andere woorden mondkapjes kopen? Zorg er dan voor dat deze een zo optimaal mogelijke bescherming bieden tegen virussen. 

Hoe interessant is het FFP-mondkapje? 

Veel mensen kiezen ervoor wat mondkapjes kopen betreft voor om te kijken in de richting van de zogenaamde FFP-exemplaren. Deze mondkapjes staan er inderdaad om bekend de best mogelijke bescherming te bieden. Dit zorgt ervoor dat ze in de praktijk voornamelijk worden gebruikt door mensen die actief zijn in de medische sector. Het dragen van deze mondkapjes wordt in principe niet aangeraden aan consumenten. Dit niet alleen omdat er tijdens de hoogtijdagen van de Coronacrisis onvoldoende exemplaren beschikbaar waren voor zorgmedewerkers, maar ook omdat deze mondkapjes er om bekend staan erg lastig te zijn om te dragen. Een volledige dag lang een mondmasker al deze dragen is dan ook bijna onmogelijk. Ondanks het feit dat de FFP mondkapjes dus met andere woorden erg goed beschermen is het wel zo dat ze niet voor iedereen even geschikt zijn.

Meer informatie over mondkapjes en hygiënemaatregelen vind je op Podobrace.nl.

Berichten gemaakt 9

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven