Communicatie in de zorg

innovatie in de zorg

De zorg valt en staat met goede communicatie, een netwerk aan hulpverleners is ook onmisbaar als je succes wil boeken. Niemand kan in zijn eentje de zorg van een patiënt op zich nemen, niet voor niets zijn er meerdere zorgverleners bij betrokken. Vaak begint het bij een huisarts, waardoor je terecht komt in het ziekenhuis voor een behandelplan. Door snel te communiceren met elkaar, wordt de patiënt snel geholpen en op de goede plaats. Innovatie in de zorg van een communicatieplatform is essentieel, hier komt Vcare om de hoek kijken voor een platform wat snel en betrouwbaar is zonder je in de steek te laten. Alle communicatie die je voert, is met dit platform veilig en op een plaats dus altijd terug te vinden. 

Gelukkig zijn de laatste jaren de middelen betreft communicatie sterk verbeterd, voorheen was er geen andere gelegenheid dan de zorgverlener te spreken op een afspraak face to face. Toch is het via de telefoon te beperkt en wil een patiënt bijvoorbeeld de arts ook zien, via beeldbellen is dit ook mogelijk. Op deze manier zie je de arts en kun je een goed gesprek voeren, als arts zie je de patiënt zonder dat deze in de praktijk hoeft te komen. Door het coronavirus heeft deze manier van communiceren een vlucht genomen. Men ontdekte dat het ook anders moest in de toekomst. Het is niet alleen eenvoudiger voor sommige problemen, ook kost het minder tijd.

innovatie in de zorg

Privacy in de zorg

Innovatie in de zorg is natuurlijk erg mooi, maar het mag niet ten koste gaan van de privacy van de patiënten. Je moet er niet aandenken, dat er mensen mee kunnen kijken wanneer je met een patiënt aan het beeldbellen bent, of telefoongesprekken die kunnen worden afgeluisterd wanneer je in gesprek bent. Het platform van Vcare voldoet aan alle strenge privacy eisen die er aan een platform opgelegd zijn, je kunt dan denken aan Nederlandse servers waar het platform op moet draaien. Het is natuurlijk wel perfect als je als zorgverlener ook online diensten aan kunt bieden aan je patiënten, hierbij ben je zelf ook flexibeler en blijft er meer tijd over voor andere werkzaamheden.

Heb je als zorgverlener hulp nodig bij het opstarten van digitalisering binnen je praktijk? Vcare weet als geen ander hoe je innovatie in de zorg toe moet passen, naar de behoeftes van de ouderen maar ook de jongeren mogen niet worden vergeten. Privacy is een van de belangrijkste aspecten, maar er zijn nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden bij de bouw van een professioneel platform. Waar je het platform ook wilt gebruiken, de snelheid ervan is altijd goed. Zorg gaat dag en nacht door, wanneer je het platform wilt gebruiken dan werkt het ook wanneer dat ook is. Heb je vragen dan staan er medewerkers van Vcare altijd voor je klaar, om je te helpen met vragen en problemen. Op deze manier heb je niet alleen een platform wat perfect werkt, maar ook betrouwbaar is en waar je snel bij problemen een antwoord hebt op je vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *