in gesprek gaan

Is psychomotorisch therapie de juiste therapie voor jou?

Psychische klachten komen regelmatig voor. Wanneer we psychische klachten hebben gaan we vaak vanzelfsprekend naar een therapeut die ons hiermee kan helpen. Afhankelijk van de situatie wordt deze therapie vaak gegeven door een psycholoog of een psychiater. Zo was ook ik terecht gekomen bij een therapeut. Praten wanneer je psychische klachten hebt kan vaak al heel goed helpen, dus ik had er veel vertrouwen in. Maar het kan ook zijn dat je er achter komt dat het praten toch niet goed genoeg helpt als dat je had verwacht, wat in mijn geval zo bleek te zijn. Gelukkig heb ik dit op tijd aangegeven en ben ik overgegaan naar een andere soort therapie. Deze therapie heet psychomotorisch therapie. Misschien heb je er wel eens over gehoord, maar toen mijn therapeut het voorstelde hoorde ik het voor het eerst. Ik wist dus niet wat me te wachten stond en vond het ook best spannend. 

kunnen ontwikkelen

Een ervaringsgerichte vorm van therapie

Omdat ik nog niet eerder over deze soort therapie had gehoord wist ik dus niet precies wat het was. De therapie staat ook wel bekend als PMT. Tijdens deze therapie kan je op een lichamelijk actieve manier werken aan het verminderen of zelfs het wegnemen van de klachten. Ik moest even wennen aan de omschakeling naar PMT, maar ik kwam er al snel achter dat dit goed bij me past en ik merkte dat het voor mij effectiever was dan de vorige therapie die ik heb gevolgd. Tijdens psychomotorisch therapie heb ik onder andere geleerd hoe ik bepaalde situaties ander kan benaderen en hoe ik beperkingen kan accepteren. Ik heb veel geleerd bij PMT en nog dagelijks heb ik profijt van deze therapie.

de juiste therapie

Berichten gemaakt 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven