rollator kopen

Kies bewust voor een goed hulpmiddel

Wanneer je een rollator wil hebben heb je deze niet voor niets, in veel gevallen word je slecht ter been of kun je geen lange stukken meer lopen zonder ondersteuning. Een rollator kopen doe je bewust, ook het exemplaar wat je neemt moet voldoen aan je wensen en behoeften die je hebt. Ga je de rollator gebruiken voor je dagelijkse boodschappen of wil je er ook lekker mee door het park in de buurt wandelen? De keuze van de banden is essentieel voor het gebruik van je hulpmiddel. De verschillende soorten banden zijn geschikt voor andere ondergronden.

rollator kopen

Vele soorten om je hulpmiddel persoonlijk te maken

Een rollator kopen betekent ook dat je er een wil kopen die persoonlijk is, een leuk en vlot exemplaar waar je een goed gevoel bij hebt. De verschillen in de soorten zijn groot, niet alleen in de modellen maar ook in de bandenkeuze, de zitjes en waarvoor je hem wilt gebruiken. Ieder model heeft zo zijn unieke eigenschappen waarvan je kunt genieten. Maar allemaal hebben ze een doel, de goede ondersteuning geven tijdens het lopen zodat je weer een zeker gevoel hebt en je weer naar buiten durft te gaan.

rollator kopen

Neem de tijd voor de afstelling

Bij een rollator kopen is het verstandig om op te letten hoe je precies het hulpmiddel afstelt. Zet je de handvatten te laag of te hoog dan kun je rugklachten veroorzaken, echter is dit ook niet veilig om mee te lopen. Een hulpmiddel met luchtbanden is beter geschikt voor buiten dan een exemplaar met hardere banden, met luchtbanden kun je namelijk eenvoudig over een oneffenheid heen lopen. Bij de zitjes zijn er ook verschillen, een zitje van zacht kunststof zal naar je lichaam gaan staan. Een hard kunststof zitje is over het algemeen wat breder en een groter zitoppervlak.

Berichten gemaakt 27

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven