Leer stress te voorkomen

Stress hebben we allemaal wel eens. Stress is een normaal verschijnsel bij de mens. Het is een sein dat automatisch door het lichaam gegeven wordt, dat er gevaar dreigt. Je lichaam reageert hierop door zenuwachtigheid hartkloppingen, een misselijk gevoel… noem maar op. Stress is daarom heel normaal. Anders is het als jij vaker last hebt van stress gevoel, je wilt dan ook stress voorkomen. Het is niet prettig, je wordt er mismoedig en moe van, je hebt er op de koop toe last van lichaam pijnen, ontstekingen en ziektebeelden die plotseling de kop opsteken. Helemaal niet prettig. Maar natuurlijk zijn er ook manieren om stress te voorkomen.

Stress voorkomen

Ken jezelf

Maak van jezelf een goede evaluatie. Zet op een rij waar je goed in bent en waar je minder goed in bent, op basis van jouw dagelijkse activiteiten. Geef verder aan wie jij bent en hoe jij reageert op situaties. Maak jouw wekelijkse planning aan de hand van jouw tempo en aan de hand van hoe jij met zaken omgaat. Zo kun jij mogelijke stress situaties voorkomen en problemen redelijk goed opvangen.

Wat je niet hebt moet je binnenhalen

Stress voorkomen

 Het klinkt misschien minder charmant, maar wat jij niet hebt zul je binnen moeten halen. Je weet immers wat je wel en wat je niet aan kan, wat voor stress situaties bij jou zorg. Identificeer mensen die geen moeite mee hebben om bepaalde zaken voor jou af te handelen. Uiteraard kan dit niet altijd en moet jij ook bereid zijn een tegen dienst te bewijzen. Dit werkt wel eens.

sport en slaap

 Zorg ervoor dat naast een goed eetpatroon ook jouw slaappatroon in balans is. Doe daarbij de televisie of jouw mobiel een uur voordat jij slapen gaat uit. De stralen kunnen van invloed zijn op jouw nachtrust. Een half uur tot een uur sporten per dag kan absoluut geen kwaad.

Berichten gemaakt 24

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven