pcrtestnederland

Mondkapjes plicht

Sinds 1 december 2020 is het in Nederland verplicht om een mondkapje te dragen in publieke openbare binnenruimtes en het openbaar vervoer. De regering heeft het dragen van mondkapjes verplicht gesteld voor iedereen vanaf 13 jaar. Die verplichting geldt voor publieke openbare ruimtes en in het openbaar vervoer. Wie geen mondkapje draagt kan een boete krijgen van € 95, -. Deze mondkapjes plicht geldt ook voor mensen die werken in een contactberoep. Bij contactberoepen moet zowel de zorgverlener als de klant een mondkapje dragen. Contactberoepen zijn onder andere: de kapper, een pedicure, een schoonheidsspecialiste, maar ook een fysiotherapeut. 

Mondkapjes op scholen en openbare gelegenheden

Op scholen zijn alle leerkrachten en kinderen vanaf 13 jaar verplicht om buiten het klaslokaal een mondkapje te dragen. Overdekte publieke ruimtes zijn; ziekenhuizen, gemeentehuizen, scholen, bibliotheken, musea, theaters, winkels en restaurants. In al het openbaar vervoer moeten mondkapjes worden gedragen. Mondkapjes plicht geldt ook voor stations, perrons en bij bus- en tramhaltes. Ook in touringcars, in het vliegtuig en op de luchthavens dienen mondkapjes te worden gedragen. De Rijksoverheid adviseert voor het grote publiek niet medische mondkapjes.

Waar kun je niet medische mondkapjes of mondmaskers kopen?

Je bent in Nederland verplicht om op veel plaatsen een mondkapje te dragen. Maar waar kun je mondkapjes kopen? En hoe weet je dan dat je een niet medisch mondkapje koopt? Je kunt in Nederland bijna overal mondkapjes kopen. Het is zelfs zo dat, wanneer je per ongeluk geen mondkapje bij je hebt wanneer je ergens naar binnen gaat, je daar in de meeste gevallen ook een mondkapje kunt kopen. Maar het is het voordeligst om online mondkapjes te bestellen. Mondmasker is een andere naam voor mondkapje. Mondkapjes of mondmaskers van katoen of stof kun je hergebruiken maar moeten wel na ieder gebruik worden gewassen. Niet medische mondkapjes of mondmaskers hebben geen CE-keuring en vaak staat op de verpakking; voor civiel gebruik.

Berichten gemaakt 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven