Scheiden met kinderen

Mediator Alkmaar

Voor volwassenen is scheiden al niet leuk, al besluit je uit elkaar te gaan heb je in veel gevallen toch een deel van je leven met iemand gedeeld. Zeker wanneer je kinderen hebt is het belangrijk om in een goede verstandhouding uit elkaar te gaan, vaak wanneer partners het eens moeten worden over de kinderen dan komen de frustraties naar boven. Met een mediator Zwolle worden de rechten en plichten behartigd van beide partijen, en wordt er in goed overleg afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de kinderen. Natuurlijk worden de kinderen ook meegenomen in het gesprek zodat zij ook hun zegje kunnen doen. 

Opstellen van een plan voor de kinderen

Voor kinderen is het ook een hele schok en zal er veel veranderingen plaatsvinden wanneer de ouders gaan scheiden, het kan voorkomen dat kinderen er onzeker van worden of zij zitten zelf ook met heel veel vragen. Met een mediator Alkmaar aan je zijde, is dat voor de kinderen ook een steun. Vaak wordt er ook een zogenaamd ouderschapsplan opgesteld, waarin staat de omgangsregeling met de kinderen. Zo weten de kinderen waar zij aan toe zijn en de ouders hoeven niet te strijden over de kinderen.

Mediator Alkmaar

Wat doet een mediator

Vaak wordt er gevraagd wat een mediator Den Bosch eigenlijk doet en of je ook zonder kunt scheiden, natuurlijk is dit mogelijk maar vaak lopen beide partijen vast omdat zij de wettelijke regels niet kennen. Er komt onenigheid en de kans is aanwezig dat er ruzie ontstaat, kinderen zijn er in de meeste gevallen de dupe van. Een mediator behartigt de belangen voor beide partijen, en doet dit volgens alle wetten en regels die vastgelegd zijn. Komt er een regeling tot stand, zal deze altijd rechtsgeldig zijn zodat iedereen zich eraan dient te houden. Voor de kinderen is dit ook een zekerheid, ook zij hebben een mening die meegeteld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *