Tips voor een traprenovatie

Door middel van een traprenovatie kun je een oude en versleten trap weer een nieuw leven in blazen. Het hangt af van de staat van de trap en van je wensen, wat er allemaal moet gebeuren. Er zijn verschillende manieren waarop je een trap kunt renoveren, dus het is goed om hier van te voren bij stil te staan. Ben je benieuwd hoe? Wij geven je graag een aantal tips over hoe je een traprenovatie slim kunt aanpakken!

Klusjes die je zelf kunt oppakken

Veel renovatieklusjes kun je heel gemakkelijk zelf uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de trap. Zorg er hierbij wel voor dat je eerst de trap schuurt of zorgt dat de ondergrond goed is, zodat de verf er mooi op komt te zitten. Dit wil zeggen dat er dus geen lijmresten meer aanwezig zijn en eventuele trapbekleding volledig is weggehaald. Hiernaast kun je met overzettreden de trap ook makkelijk zelf renoveren. Dit zijn kant en klare treden, open of gesloten, die je over de huidige treden plaatst.

Antislip

Verder is het belangrijk dat je tijdens de traprenovatie rekening houdt met de veiligheid van de trap. Hiermee bedoelen we dat je niet gemakkelijk kan vallen of uitglijden op de trap. Om dit te voorkomen kun je tegenwoordig antislip strips kopen en op de treden plakken. Dit is vooral handig met een houten trap met een glad oppervlak. Hiernaast kunnen kinderen op deze manier ook niet snel vallen.

Grote klussen uitbesteden

Natuurlijk zijn er ook projecten waarbij een trap volledig gerenoveerd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een open trap renovatie. De klussers onder ons zien dit als een grote uitdaging en kunnen dit wellicht zelf ook doen. Maar in andere gevallen raden we je toch aan om dit uit te besteden en de klus te laten doen door een specialist. Zo weet je zeker dat de trap op een professionele manier wordt gerenoveerd.

Berichten gemaakt 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven