Verstoorde informatieverwerking

Groepstherapie

Wanneer de informatie die je moet verwerken niet goed wordt verwerkt, kun je te maken hebben met autisme. Kinderen met autisme verwerken de informatie anders, dan kinderen zonder autisme. Ook kan er anders worden gereageerd op bepaalde situaties, op sociaal vlak kunnen kinderen met autisme ook niet meekomen. Zeker wanneer er dingen op het laatste moment worden veranderd, of er komen veel prikkels dan gaat het vaak mis. Het ene kind kan boos worden, het andere kind kan teleurgesteld raken. Op school kunnen er ook problemen ontstaan, vaak willen kinderen met autisme alleen spelen, en niet met andere kinderen. Met autisme therapie kom je er achter als ouders of je kind autisme heeft of niet, hiervoor is nader onderzoek nodig want er kan ook iets anders aan de hand zijn.

Het hoeft niet te betekenen als je kind autisme heeft, dat dit direct zichtbaar is. Kinderen kunnen er mee om leren gaan, zodat het praktisch niet te zien is dat iemand autisme heeft. Meisjes hebben de neiging om de symptomen te verbergen, door iemand na te doen. Wanneer je autisme therapie doet, dan is het ook de bedoeling om de sterke kanten van je kind nog sterker te maken. Ook is het belangrijk dat je kind leert begrijpen wat de moeilijkheden zijn, zodat er niet zoveel conflicten meer zullen ontstaan. Weet je niet zeker of je kind autisme heeft, dan is het goed om door Doppazorg een onderzoek te laten doen. 

Autisme therapie

Vastlopen in het dagelijks functioneren

Kampt je kind met psychische klachten en is dit nadelig voor het dagelijks functioneren, dan kun je te maken hebben met een depressie, angststoornis of een ander probleem. Omdat het dagelijks functioneren in gevaar komt, is het wel zorg om dit zo snel mogelijk te onderzoeken. In de meeste gevallen is groepstherapie wel effectief, de kinderen komen in contact met andere kinderen die met hetzelfde probleem kampen als de andere kinderen. Omdat een kind zich niet alleen voelt staan, zal de therapie in een groep snel aanslaan, bij een sessie 1 op 1 zal er veel minder effectief worden gewerkt. Tevens is het het resultaat dan ook minder, en gaat het langzamer.

In een groepstherapie worden er bepaalde elementen behandeld, door een spiegel voor te houden worden er inzichten verkregen in patronen die hardnekkig zijn. Omdat je met meerdere aan de therapie deelneemt, leer je ook wat je kwetsbaar opstellen is tegenover de andere in de groep. Hierdoor leer je ook meer zelfvertrouwen krijgen, en nog veel belangrijker je leert jezelf kennen tegenover anderen. Aan oude dingen vasthouden is niet goed, met de therapie leer je ook dat je oude dingen los moet laten om verder te komen in het leven. Alle emoties die je hebt leer je verwerken, waardoor je meer energie hebt om andere dingen te doen. de therapie is niet alleen voor kinderen, maar volwassenen kunnen deze therapie ook heel goed volgen. Vaak is het bij iemand die volwassen is nog moeilijker om oude gewoontes af te leren, en met emoties om te leren gaan dan voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *