VOG aanvragen om in de kinderopvang te werken

Hoe weet ik of ik gekwalificeerd ben om in de kinderopvang te werken?

Werken in de kinderopvang in Nederland is mogelijk onder twee strikte voorwaarden; een geldige vog aanvragen en jij moeten gekwalificeerd zijn volgens de Nederlandse regelgeving. Als je een Nederlands diploma hebt, kun je controleren of je volledig bent gekwalificeerd.

Veel bedrijven en overheidsinstanties hebben een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig voordat ze iemand inhuren. De Nederlandse regering definieert de VOG als een document waarmee de Nederlandse Staat verklaart dat de verzoeker geen strafbare feiten heeft gepleegd die relevant zijn voor de uitoefening van zijn of haar taak. Het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid, Justis, is verantwoordelijk voor het achtergrondonderzoek en de afgifte van een VOG. In een complex en tijdrovend proces worden jaarlijks ongeveer een miljoen papieren vog aanvragen verstrekt.

Als je in de kinderopvang in Nederland wilt werken, heb je dus een Verklaring van

‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG). Dit wordt ook wel een Certificaat van Goed Gedrag genoemd. Je kunt pas aan de slag bij de kinderopvang als je in het bezit bent van een certificaat/ verklaring. Vog aanvragen vraag je online aan. Een Kinderopvang vraagt ​​een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan voor de medewerker of de medewerker moet dit zelf doen. In veel gevallen heeft de afdeling HRM de aanvraag aangevraagd, de medewerker ontvangen dan vaak een e-mail met een link naar de volgende procedure. Medewerkers loggen in de meeste gevallen in met hun digid en betalen voor het certificaat via ideal. Om het certificaat aan te vragen, heeft de medewerker een geldig e-mailadres nodig adres, ideal en een digid-code. Zodra de aanvraag is voltooid en de betaling is voltooid gemaakt, beslist het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag (COVOG) of de medewerker het certificaat krijgt. Dan ontvangt de medewerker het attest per post. Zodra het certificaat is ontvangen, dient de medewerker contact op te nemen met de afdeling Personeelszaken van de betreffende kinderopvang.

Berichten gemaakt 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven