Waarom is thuiswerken zo populair?

Thuiswerken wordt steeds populairder. Steeds meer mensen duiken liever thuis achter hun laptop dan dat ze de hele dag op kantoor zitten werken. Toch is niet iedereen overtuigd van deze manier van werken. We zetten in deze blog de belangrijke voordelen op een rijtje! 

Goed voor het milieu

Thuiswerken is veel milieuvriendelijker dan elke dag naar kantoor gaan. Je hoeft jezelf namelijk niet te verplaatsen, waardoor je de auto kunt laten staan. Auto rijden veroorzaakt Co2-uitstoot en leidt dus tot klimaatverandering. Hoe meer je rijdt, hoe groter de uitstoot is. Door thuis te blijven en de auto te laten staan draag je je steentje bij aan een beter milieu!

Tijd besparen

Doordat je niet naar je werk hoeft te reizen, bespaar je veel tijd. Wanneer je normaal om 9 uur op je werk moet zijn en daarom om 8 uur al vertrekt vanaf huis, zou je nu al om 8 uur kunnen beginnen met werken. Uiteindelijk kun je hier 2 uur per dag mee besparen, waardoor je meer uit je dag kunt halen!

Productiever

Dit geldt vooral voor de mensen die alleen wonen, want hoe lekker is het als je het huis voor jezelf hebt en goed door kan werken? Waarschijnlijk ben je een stuk productiever dan wanneer je werkt op kantoor, waar je constant collega’s om je heen hebt. 

Minder snel ziek

Mensen die thuiswerken melden zich minder snel ziek als ze zich niet goed voelen. Wanneer je bijvoorbeeld verkouden bent kiezen veel werknemers ervoor om thuis te blijven, ook met het idee dat zij hun collega’s niet willen besmetten. Met een verkoudheid is de drempel thuis minder hoog en veel werknemers kiezen er dan toch gewoon voor een aantal uurtjes te werken. 

Nadeel?

Zijn er ook nadelen aan thuiswerken? Ja, een van de voornaamste nadelen is dat men thuis geen goede spullen heeft staan en daardoor fysieke klachten kan overhouden aan veel werken. Zo kan een ergonomische bureaustoel ontzettend belangrijk zijn als je veel achter je laptop zit. Veel mensen werken thuis gewoon aan een eettafelstoel, die niet de beste zithouding bevorderd. Spinalis bijvoorbeeld, verkoopt deze stoelen. Zeker het proberen waard als je veel thuis werkt!

Berichten gemaakt 13

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven