Waarom Nitril handschoenen zo handig zijn

Nitril handschoenen kom je in het dagelijks leven steeds vaker tegen. Zo wordt er in de zorg erg veel gebruik van gemaakt. Maar ook in de voedselverwerkende industrie of de horeca zijn nitril handschoenen een steeds vaker voorkomend fenomeen. De wegwerphandschoenen worden niet zomaar zo vaak gebruikt. In deze blog wordt gekeken naar de voordelen van nitril handschoenen en waarom ze zo vaak gebruikt worden.

Veilig en hygiënisch

Het gebruik van wegwerphandschoenen wordt in vele beroepsgroepen aangeraden en is, bijvoorbeeld in de zorg, vaak verplicht. Door het gebruik van wegwerphandschoenen worden een aantal dingen voorkomen. Het voorkomen van infecties is het meest belangrijkste doel. Als men in de zorg in contact komt met bloed of met urine, dan is het erg belangrijk dat hier handschoenen gedragen worden.

Nitril of latex handschoenen

Een andere vorm van wegwerphandschoenen zijn Latex handschoenen. Deze latex handschoenen zijn vaak goedkoper, daarnaast werden ze de afgelopen jaren ook een stukje meer verkocht. Toch besluiten steeds meer bedrijven en zorginstellingen over te schakelen naar nitril handschoenen. Dit komt doordat sommige mensen een latexallergie hebben. Dit houdt in dat ze niet in contact kunnen komen met latex handschoenen. Dit is natuurlijk erg vervelend in verschillende beroepsgroepen, maar in het bijzonder in de zorg. Nitril handschoenen bieden een oplossing voor dit probleem. Voor een iets hogere prijs heb je wegwerphandschoenen die totaal geen last hebben voor dit probleem.

Het gebruiken van Nitril handschoenen

Nu duidelijk is waarom zoveel mensen overstappen naar nitril handschoenen is het tijd om te kijken hoe er optimaal gebruik gemaakt kan worden van nitril handschoenen. Voordat de handschoenen aangetrokken moeten worden is het zaak dat u uw handen erg goed wast en desinfecteert. Vervolgens kunnen de nitril handschoenen aangetrokken worden. Tijdens het werken met nitril handschoenen is het van belang om zo weinig mogelijk uw eigen gezicht aan te raken. Om de nitril handschoenen uit te trekken is het van belang dat je ze vanaf de opening binnenste buiten uittrekt. Zo komt u niet meer in contact met de buitenkant van de handschoenen. Zodra de nitril handschoenen uitgetrokken zijn kunnen de handschoenen weggegooid worden.

Berichten gemaakt 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven